Personvern

1. Informasjon du gir oss

1.1 Informasjon gitt av kunder

 • Registrering og profilinformasjon. Når du registrerer deg på Ebby som en kunde, oppgir du navn og e-postadresse. Som en registrert bruker kan man legge til én eller flere leveringsadresser samt betalingskort til sin profil.
 • Bestillingsinformasjon. Når du som kunde på Ebby skal bestille, oppgir du et telefonnummer og en valgfri melding til leveringsbudet, i tillegg til leveringsadresse.
 • Betalingsinformasjon. Når du legger til et betalingskort til din Ebby-konto, mottar en tredjeparts betalingstjeneste (Stripe) din kortinformasjon. For å holde dine økonomiske data sikre, lagrer vi aldri full betalingskortinformasjon på våre servere.

1.1 Informasjon gitt av prospektive og aktive budbringere

 • Registreringsinformasjon. Når du registrerer deg for å bli budbringer, oppgir du navn, fødselsdato, e-postadresse, boadresse, telefonnummer, bilde, førerkort, vandelsattest, informasjon om kjøretøy og informasjon om bilforsikring.
 • Betalingsinformasjon. Vi mottar budbringernes bankkonto for å gjennomføre utbetalinger gjennom tredjeparts betalingstjeneste (Stripe) og for rapporteringsformål.

1.3. Informasjon gitt av alle brukere

 • Kommunikasjon. Hvis du kontakter oss direkte, kan vi motta tilleggsinformasjon om deg. Når du for eksempel kontakter vår kundesupport, mottar vi ditt navn (hvis oppgitt), e-postadresse (hvis oppgitt) og innholdet i enhver melding eller vedlegg som du kan sende til oss, samt annen informasjon du velger å gi. Kontakter du oss gjennom Drift (se kapittel 4.2, "Tjenestetilbydere"), vil du bli bedt om samtykke.

2. Informasjon vi samler inn

2.1. Informasjon vi samler inn når du bruker vår plattform

 • Enhetsinformasjon. Det kan hende vi mottar informasjon fra brukers enheter, inkludert IP-adresse, nettlesertype, mobil operativsystemversjon og unike enhetsidentifikatorer.
 • Kundetilbakemelding. Kunder kan vurdere budbringere på slutten av hver leveranse. Etter en leveranse kan vi dele tilbakemeldinger eller kommentarer med budbringeren, men vi identifiserer ikke kunden. Vi kan også dele med budbringeren dens samlet vurdering (rating).
 • Informasjonskapsler ("cookies"). Vi og våre tjenesteleverandører samler informasjon gjennom bruk av informasjonskapsler for å gjøre det lettere å navigerr gjennom og samhandle med våre plattformer, for innlogging i våre systemer og for å lagre dine preferanser. Informasjonskapsler er små tekstfiler som webservere plasserer på enheten din; de er laget for å lagre grunnleggende informasjon og for å hjelpe nettsteder og apper til å gjenkjenne din nettleser. Vi kan bruke både øktinformasjonskapsler og vedvarende informasjonskapsler. En cookie forsvinner når du lukker nettleseren din. En vedvarende informasjonskapsel gjenstår etter at du har lukket nettleseren din, og kan nås hver gang du bruker vår plattform. Du kan velge hvilke informasjonskapsler som skal lagres i din nettleser. Vær oppmerksom på at hvis du sletter eller velger å ikke godta informasjonskapsler fra oss, kan du gå glipp av bestemte funksjoner på vår plattform.

3. Hvordan vi bruker informasjon vi samler inn fra brukere

3.1. Bruk av informasjon samlet fra alle brukere

Vi kan bruke informasjonen vi samler inn fra alle brukere til:
 • Tilgjengeliggjøre, forbedre, utvide og fremme vår plattform
 • Analysere atferdsmønstre i bruk av vår plattform;
 • Kommunisere med deg, enten direkte eller gjennom en av våre tjenesteleverandører, inkludert for salgsfremmende formål og markedsføring (hvis det er gitt samtykke til dette);
 • Tilrettelegge transaksjoner, leveranser og betalinger;
 • Oppdage og unngå svindel; og
 • Svare på eventuelle problemer som kan oppstå under leveranser.

3.2. Ytterligere bruk av informasjon fra prospektive og aktive budbringere

I tillegg bruker vi informasjon fra prospektive og aktive budbringere til følgende formål knyttet til plattformen:
 • Bestemme om prospektive budbringere skal få tilgang til vår plattform, og
 • Sende e-post og tekstmeldinger til prospektive og aktive budbringere angående deres Ebby registrering, tilgjengelige leveranser, insentiver og andre muligheter, og ytterligere informasjon om vår plattform.

4. Hvordan Ebby deler informasjon som samles inn fra brukere

4.1. Deling mellom kunder og budbringere

Når en budbringer aksepterer en leveringsforespørsel fra en kunde, kan kunden se budbringerens fornavn samt første bokstav i etternavnet, og budbringeren kan se hvilket navn kunden oppga når kunden registrerte seg. En kunde kan også se et buds bilde. Under en leveranse kan kunden i noen tilfeller se budbringerens lokasjon i sanntid, og budbringeren kan se kundens leveringsadresse. Under en leveranse kan budbringeren ringe det nummeret som er oppgitt av kunden for å utføre leveransen, budbringeren kan ikke bruke nummeret til noe annet formål enn å gjennomføre en leveranse. Som beskrevet ovenfor kan kunden vurdere budbringeren. Etter en leveranse kan vi dele tilbakemeldinger eller kommentarer med budbringeren, men vi identifiserer ikke kunden. Vi kan også dele med budbringeren dens samlet vurdering (rating).

4.2. Tjenestetilbydere

Vi deler informasjonen din med tjenesteleverandører som utfører tjenester på våre vegne, inkludert bruksområder som er beskrevet i avsnitt 3 ovenfor. Vi benytter oss av følgende leverandører:

 • Stripe. Vår betalingsbehandler.
 • Drift. Tillater kommunikasjon med kundeservice (tjenesten du benytter deg av når du klikker melding-ikonet nede i høyre hjørne av skjermen). Ettersom det er valgfritt å benytte seg av Drift, vil du bli spurt om samtykke til at de kan behandle din personinformasjon før du benytter deg av tjenesten.
 • Google Analytics. Hjelper oss med å se hvor mange som besøker siden vår. Samler anonymisert statistikk.
 • Mixpanel. Hjelper oss med å oppdage mønstre i kundeatferd. Samler anonymisert statistikk.
 • Behive. Gir oss oversikt over hvilke produkter og butikker som er mest populære på Ebby, og lignende. Leser anonymisert statistikk.
 • Segment. Brukes som mellomledd i kontakt med andre leverandører på denne listen. Sikrer at vi enkelt kan slette personopplysninger på etterspørsel fra kunde. Lagrer ikke persondata, men setter en datakapsel i nettleseren.
 • Mailgun. Brukes til å sende e-post til kunder og leveringsbud. Nyhetsbrev og reklameinnhold sendes kun hvis kunde har gitt samtykke.
 • Twilio. Brukes til å sende tekstmeldinger til leveringsbud.
 • Google Maps. Brukes til å visualisere kartdata og posisjoner (f. eks hvor budbringer befinner seg). Ingen data lagres her.

4.3. Øvrig deling

Vi kan dele informasjonen din med tredjepart i følgende tilfeller:

 • Hvor opplysning er nødvendig eller hensiktsmessig for å overholde lover, forskrifter, rettslig prosess, eller en offentlig forespørsel;
 • Med politimyndigheter, myndigheter eller tredjeparter, hvis vi tenker at det er nødvendig for å beskytte rettighetene, eiendommen eller sikkerheten til Ebby, våre brukere eller offentligheten.
 • For å beskytte plattformen vår sin sikkerhet eller integritet
 • For å håndheve avtalene, retningslinjene og vilkårene for bruk
 • For å reagere på en nødsituasjon som vi i god tro krever at vi utleverer informasjon som skal hjelpe til med å forhindre dødsfall eller alvorlig personskade;
 • For å undersøke og forsvare oss selv eller andre mot eventuelle tredjeparts krav eller påstander;
 • For å gi informasjon om bruken av plattformen til budbringere, butikker, partnere eller potensielle samarbeidspartnere i aggregerte eller ikke-identifiserte former som ikke med rimelighet kan brukes til å identifisere deg.
 • Under forhandlinger eller i forbindelse med en forretningstransaksjon, som fusjon, salg av eiendeler eller konkurs; og
 • Når du samtykker i delingen.

5. Dine valg

Profilinformasjon. Du kan oppdatere profilinformasjonen din gjennom profilinnstillingene dine under “konto” når du er innlogget på vår plattform.

6. Tredjeparts lenker

Vår plattform kan inneholde lenker til andre nettsteder, produkter eller tjenester som vi ikke har kontroll over. Vær oppmerksom på at vi ikke er ansvarlige for personvern-praksisen for slike tredjeparter. Vi oppfordrer deg til å lese deres retningslinjer for personvern før du gir dem informasjonen din.

7. Datasikkerhet

Vi er forpliktet til å beskytte dine opplysninger. Selv om vi tar forholdsregler for å beskytte brukernes data, kan ingen sikkerhetsforanstaltninger være 100% sikre, og vi kan ikke garantere sikkerheten til brukernes data.

Hvis det er mistanke om at dine personopplysninger er på avveie, vil vi informere om dette snarest.

8. Endringer i vår personvernerklæring

Vi kan gjøre endringer i denne personvernerklæringen fra tid til annen. Hvis vi gjør noen vesentlige endringer, vil vi gi deg beskjed via plattformen, via e-post eller annen kommunikasjon.

9. Kontaktinformasjon

Ta gjerne kontakt med oss ​​når som helst med spørsmål eller kommentarer om denne personvernerklæringen, dine personlige opplysninger, bruks- og delingspraksis, eller valgene dine angående informasjonen din ved å kontakte oss på support@ebby.no